Architecture
Design
LOCATION: Castell'Arquato Italy
CHRONOLOGY: 1999/2000
Client: Collaboration design, Works Supervision
Materials: Wood, Iron
Services: Architectural, Works supervision
Ramificazione
Castell'Arquato, 1999/2000

Immerso nelle verdi colline Arquatesi, questo cancello consente l’accesso ad una villa privata. Il concept dell’intero progetto è creare una struttura che richiami gli elementi naturali circostanti: i segni che ne compongono il disegno fanno eco ai rami che si intersecano sullo sfondo, i due dettagli al centro del cancello ripropongono la verticalità dei tronchi degli alberi, utilizzando il legno in quanto materiale di origine naturale per eccellenza. Il design del cancello non ostacola la vista sul paesaggio retrostante, al contrario la esalta, integrandosi all’interno del contesto naturale che lo circonda.



Branching
Emerged in the green hills of Castell’Arquato, this gate allows entrance to a private villa. The concept of the entire project is to create a structure that reminds us of the surrounding natural elements: the traces that compose the design imitate branches that intertwine in the background. The two details at the center of the gate propose the verticality of tree trunks, using wood in that is an original natural material par excellence. The gate’s design does not hinder the view of the landscape behind it. On the contrary it is enhanced, integrating itself within the natural context that surrounds it.